[O1] coś ze sprzęgłem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • albin_1
    Classic
    • 2012
    • 1

[O1] coś ze sprzęgłem

a jakość?? wiadomo nagrane utwory czasem mają kiepską ale nie traci się nic na jakości przy słuchaniu muzyki z emulatora??
  • pioneer421
    Classic
    • 2011
    • 14

[O1] coś ze sprzęgłem

Mam octavie o1 2007 42tys km. Problem polega na tym: jak wciskam sprzęgło i je zaczynam odpuszczać to w połowie słychać taki lekki dzwięk "puk" i to się zdarza raczej przy zmianie każdego biegu, znajomy mówił że może to być jakaś poduszka ale nie jest pewien. Jeżeli jest taki post a go przeoczyłem to z góry sorry, były podobne ale jednak to nie to.

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Zamieszczone przez pioneer421
      znajomy mówił że może to być jakaś poduszka ale nie jest pewien
      Rozwaloną poduchę skrzyni łatwo zdiagnozować. Jedziesz, wciskasz gaz, puszczasz, wciskasz, puszczasz... :diabelski_usmiech Im większe szarpnięcie, tym bardziej zużyta.
      Dziwne przy takim przebiegu, powinno pachnąć jeszcze nowością, masz to auto od początku?
      Popraw silniczek, AXR chyba?
      Octavia

Komentarz

• pioneer421
        Classic
        • 2011
        • 14

samochód mam od grudnia ale z pewnych rąk wiec przebieg jest 100% autentyczny, spróbuje zrobić to co napisałeś i zobaczymy jak to bedzie

Komentarz

• arkady
          Ambiente
          • 2010
          • 136
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

PIONEER42-u mnie były dokładnie takie same objawy jak u Ciebie tzn.stuk przy zmianie biegów a także podczas ruszania. Również myślałem o poduszkach, ale wymiana nie pomogła. U mnie przyczyną stukania był prawy przedni przegób. Większość kierowców sugeruje się wymianą przegubu jak zaczyna być go słychać podczas skręcania (charakterystyczne grzechotanie), jednak u mnie nic takiego nie miało miejsca, a przegób okazał się do wymiany.
          Żeby być pewnym, że to przegób sprubój na zapalonym silniku wrzucić jedynkę, prawa noga na hamulec i gwałtownie puszczaj sprzęgło ale tak żeby Ci nie zgasł samochód. Jeżeli usłyszysz taki sam dźwięk jak podczas zmiany biegów to możesz się zastanawiać nad wymianą przegubu, kwestia tylko którego (tak przynajmniej było w moim przypadku).

Pozdrawiam i powodzonka w diagnozie

Komentarz

Pracuję...